Цель форума

Создать платформу для общения лиц, ухаживающих за людьми с деменцией (родственников, соц. Работников), где те смогут делиться своими переживаниями, историями, и рецептами успеха, предоставлять ссылки на полезные статьи, видео или другие сайты по теме деменции.

Правила форума

  • С уважением относитесь друг к другу. Комментарии, содержащие оскорбления, насмешки и брань в адрес других комментаторов будут удалены.
  • Если вы предоставляете ссылки на какие-либо статьи или публикации, пожалуйста, убедитесь в надежности источника. Мы заботимся о том, чтобы информация была максимально достоверной.
  • Помните, вы не одни!
Будь ласка, або Реєстрація , щоб створювати дописи та теми.

Трудова терапія допомагає людям із деменцією

Згідно дослідження, яке було проведене доктором Саллі Бенетом, університету Квінслета, трудова терапія позитивно впливає на ряд показників, як у людей, що страждають деменцією, так і в їх доглядальників.

Перш  за все, трудова терапія направлена на те, щоб люди мали можливість брати участь у тих справах, які їм потрібно робити (прибирати в домі, приймати душ), або подобається робити (займатись садівництвом - наприклад).

Напрошується питання: чим же таким особливим займаються трудотерапевти, та в чому особливість цієї терапії?

Згідно цієї статті, завдання трудотерапевтів полягає в тому, щоб по-іншому підійти до виконання повсякденних справ, більше залучати саму дементну людину. Допомогти створити таке середовище, яке мінімізує стреси та допоможе адаптуватись до нових умов життя.

Здавалося б, нічого особливого, та все ж результати є. Отже, У систематичному огляді були проаналізовані результати 15 досліджень у всьому світі, які перевіряли ефективність трудової терапії для людей з деменцією та їх сімей, які живуть вдома. Дослідниця виявила цілий ряд переваг, включаючи поліпшення здатності виконувати повсякденну діяльність та зменшення частоти змін у поведінці, таких як збудження або повторювані запитання, що є звичайним явищем при деменції та часто є результатом незадоволеної потреби.

Також дослідниця помітила, що зміни відбуваються на краще не лише у людей із деменцією, а і в їх доглядальників підіймається якість життя.

З свого боку, хочемо додати, що в Україні подібні дослідження не проводились, але спостереження за тією частиною літніх людей, які самостійно справляються із домашніми справами, беруть участь в суспільному житті та займаються фізичною активністю, показало, що тривалість життя та його якість значно вищі, у порівнянні з менш активними однолітками.

https://medicalxpress.com/news/2020-01-therapy-home-people-dementia.html